Languages

Benvinguts

VIPAT és un grup de recerca sobre violència en la parella i en el treball. Volem acostar-nos a problemàtiques socials associades a: violència, subjectivitat, gènere, relacions afectives, vincles, treball, xarxes socials, etc. des de diferents enfocaments, a través de diferents projectes d'investigació que ens ajudin a entendre més profundament tot allò que n'hi forma part.

El nostre Logo simbolitza el sentir que reforça la nostra recerca i treball. Està representat per la planta Moriviví. Aquesta planta és originària de Brasil i es troba a països tropicals. Es caracteritza per reviure. No importa totes les vegades que sigui trepitjada, tocada i fins i tot escalfada per un foc; ella es tanca, com si morís, però torna a ressorgir. Cantera, coordinadora de l'equip de recerca VIPAT, remarca el següent: "La meva experiència treballant amb víctimes principalment de la violència en relacions afectives íntimes; però també amb els qui han viscut la violència en l'àmbit laboral, és que tenen una fortalesa interna, de vegades, ni reconeguda pels qui pateixen la violència. Aquesta força interna que els permet sobreviure, cuidar-se i mantenir-se; em recorda a una planta que en els meus anys d'estudi en la Universitat de Puerto Rico, quan començava a estudiar i treballar amb la violència em feia sentit. La planta es diu s'anomena moriviví. El seu mateix nom li fa honor, vaig morir-vaig viure. I, és que quan es viu la violència es mor metafòricament (de vegades desgraciadament de manera real) en molts aspectes; i per això cal fer un dol; però, sens dubte, es viu malgrat tot el viscut. Aquest és el miracle de la Dignitat, viure malgrat tot". (Taller per a l'auto-coneixement ofert per a l'Ajuntament de Barberà a Barcelona-Espanya, 2012).

Invitem a què visualitzin un vídeo en el següent enllaç que mostra el peculiar i significatiu d'aquesta planta: visualització del vídeo.

Els exhortem que formin part d'aquesta pàgina, no solament visitant-la; sinó escrivint-nos sobre qualsevol suggeriment o comentari relacionat amb les problemàtiques que ens ocupa.